RSS

Joan M. Thomàs (Músic)

Joan Maria Thomàs i Sabater
(Palma, 7-XII-1896 ; Palma, 4-V-1966).

Director, musicòleg, organista i compositor. Un dels músics més importants i, sense dubte, el més polifacètic de la música balear. Fou professor, director de coral, escritor, i creador de importants associacions musicals, com per exemple l’Orfeó de Deià, el Quartet Vocal de Cambra, la Coral Santa Cecília, l’Associació de Cultura Musical, el comitè Pro-Chopin a Mallorca i el festival de Bellver.

Estudià a Barcelona i fou organista de la Seu de Mallorca, càrrec que li permeté estudiar a París. Va fer concerts a diferents llocs d’Espanya i a París. Cal destacar la Capella Clàssica Mallorquina de gran importància i professionalitat. A més, també va compondre un bon grapat d’obres al llarg de la seva vida i va exercir de crític musical a diferents revistes especialitzades. La producció musical de Thomàs està en part editada a Espanya, França i Estats Units.
Pot classificar-se en tres grans apartats: música instrumental, música coral i música vocal-instrumental. En el gènere coral és un dels millors compositors espanyols del segle XX.

Les seves obres, en general de grans dificultats interpretatives i tècniques, reflecteixen domini de l‘instrument vocal i un profund coneixement de la literatura coral de totes les époques. El seu llenguatge compositiu mostra clares influències impressionistes, neoclàssiques i neonacionalistes, així com la utilització de recursos emotius de inspiració gregoriana o del material folclòric autòcton.

Documental sobre el músic mallorquí Joan M. Thomàs from Joan Maria Thomàs on Vimeo.

Reproduït amb el permís de la família de Joan Maria Thomàs.

Anuncis
 

2 responses to “Joan M. Thomàs (Músic)

 1. yamir

  19 gener 2010 at 9:34

  que gran pagina, ver esto hace que cada dia tenga mas ganas de estudiar y progresar para poder decir, si soy yamir y estudie en JOAN MARIA THOMAS jajaja

   
 2. pepe

  19 gener 2010 at 12:47

  Això és un canvi

   
 
%d bloggers like this: