RSS

La flama de la llengua arriba al centre

12 maig

Dijous dia 6 de maig a les 12.00 del migdia va arribar a l’institut la flama de la llengua. Ja havia passat per gran part de l’illa i per molts altres centres escolars, l’emoció de tocar la mateixa flama que tanta gent (famosa i no famosa) havia tengut en ses mans era present en molts de nosaltres.

Una cadena humana formada pels alumnes de 1r d’ESO esperava la flama. Els Joves de Mallorca per la llengua la dugueren i la donaren a en Toni Jiménez, de 1r d’ESO B, que va ser el primer alumne de la cadena. La flama va anar passant de mà en mà fins a arribar al centre de l’institut, just davall la cúpula; allà na Paula Donaire i na Bel Moragues, de 1r d’ESO A, varen llegir el manifest mentre la resta d’alumnes escoltava des dels passadissos.

Manifest del Correllengua 2010

Avui l’IES Joan M. Thomàs rep la flama de la Llengua que aquests dies visita tots els racons de Mallorca. El Correllengua, passant per les ciutats, pels pobles i pels llogarets, demostra com n’és, de viu, la nostra parla. Gent de totes les edats, de tot origen i de tota condició social hi participa i en gaudeix.

En els darrers anys s’han produït molt avenços. Hem demostrat que gràcies a la tasca de tothom, és possible la convivència i la normalitat en la nostra llengua.

I volem continuar avançant per aquest camí. Per això, demanam:

A les institucions:

  • Que una vegada per totes assumeixin el lideratge del procés de normalització lingüística.
  • Que compleixin i facin complir la normativa lingüística.
  • Que s’apliqui el Pla de Normalització lingüística aprovat pel Consell Social de la Llengua.

I també demanam a tothom:

  • Que defensem la diversitat lingüística com un valor universal.
  • Als que tenim la catalana com a primera llengua, que no l’amaguem, que l’oferim i que l’ensenyem als qui la volen aprendre
  • Als qui l’estam aprenent, que la facem nostra sense complexos.

Cada vegada som més els que la cuidam i protegim, fet que mostra que els mallorquins, nascuts o no a Mallorca, mantenim viva aquesta flama de la llengua.

VISCA EL CORRELLENGUA 2010!


En haver llegit el manifest, un grup d’alumnes va acompanyar la flama en el seu recorregut per tot el centre per tal que tothom que volgués la pogués tocar i tots la poguéssim veure!

Finalment na Paula Martínez, n’Àfrica Picazo i na Cristina Cañada, de 2n de batxillerat; acompanyades per les professores Catalina Bergas i Carme Bellver, van dur la flama de la llengua cap a l’IES Josep Mª Llompart per tal que seguís el seu recorregut.

Anuncis
 
Deixa un comentari

Posted by a 12 Mai 2010 in General

 

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: